Anomaly

Anomaly

Vier studenten doen onderzoek naar de verschillende geruchten over het radioactieve gebied bij Tsjernobyl. Niemand weet wat ze daar werkelijk vinden
158%
€2.378
out of €1.500
Project is closed.
31
sponsors

About the project

Director:

Niels Medemblik & Rik Schutte

Producer:

HKU

Category:

Short film

Language:

Dutch

Deadline:

15-04-2011

Supporters:

31 supporters

Ask the filmmaker a question
In de stijl van The Blair Witch Project en Cloverfield wordt de kijker meegenomen naar de Exclusion Zone van Tsjernobyl.
- Niels Medemblik

De ramp van Tsjernobyl is dit jaar 25 jaar geleden. In 1986, direct na de catastrofe, hebben de autoriteiten een grote sarcofaag om de beschadigde kernreactor gebouwd om de impact op de directe omgeving te minimaliseren. Deze sarcofaag was echter een tijdelijke oplossing en had slechts een geschatte levensduur van 30 jaar...

Nu, 25 jaar later is de beschermende laag in verval geraakt en lopen de plannen voor een nieuwe sarcofaag ernstige vertraging op door het ontbreken van financiële middelen.

Dit, gecombineerd met de vele geruchten rond de vervallen kernreactor, lagen ten grondslag aan de film Anomaly. Wie weet wat er werkelijk aan de hand is in dit radioactieve gebied? Wat voor onheilspellende gevaren zijn er na 25 lange jaren ontstaan? Wat als deze onzichtbare vijand zichtbaar wordt?

Graag nemen wij jullie mee met vier studenten die onderzoek doen naar de de effecten van radioactiveit op dieren en planten in het gebied. Zonder veel moeite reizen ze rond in het gebied, tot ze bij het laatste checkpoint aankomen, vlak voor de zogenaamde Exclusion zone. Nerveuze bewakers versperren hen de weg, zonder hier een duidelijke reden voor te geven. Gedreven door nieuwsgierigheid betreden ze toch de Exclusion Zone. Wat ze daar te weten komen had geen van hen kunnen bedenken...

De autoriteiten komen hen uiteindelijk op het spoor en stellen alles in het werk om te voorkomen dat er gevoelige informatie wordt gelekt. Terwijl ze vluchten, komen ze dichter en dichter bij de kernreactor die zich onheilspellend en onberekenbaar aftekent aan de horizon...

De filmstijl is geïnspireerd door films als 'The Blair Witch Project'(1999) en 'Cloverfield'(2008). De kijker wordt door middel van visual effects en een handheld filmstijl opgeslokt door een spannende mix van fictie en feiten.

Cast and crew

CineCrowd ~ Rik Schutte

Rik Schutte

Is al sinds zijn kinderjaren geïnteresseerd in cinema en het maken van films. Direct na de middelbare school zocht hij een studie waarmee je je eigen wereld, fantasiën en verhalen tot leven kunt brengen. Eind 2007 koos hij dan ook voor de studie 3D Computer-Animation and Visual effects aan de HKU en hij kan niet wachten om zijn opgedane kennis & ervaring los te laten op de film 'Anomaly'.

CineCrowd ~ Niels Medemblik

Niels Medemblik

Begon tijdens zijn MBO studie zich te interesseren voor het maken van filmpjes met visual effects en werken met 3D. In 2007 startte hij de studie in 3D Computer Animatie en Visual Effects aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht in Hilversum. Hier liet hij zich inspireren door kunst en ambitieuze ideeën.

Na drie en een half jaar zich bezig te houden met het werken aan korte animaties en filmpjes is het tijd voor meer...

Comments

Updates

Geen updates gevonden.
0 0