The Dutch weed burger

The Dutch weed burger

The Dutch Weed Burger neemt je mee naar een totaal hoger niveau van eetbeleving. Dus zet je tanden in deze goddelijke Weed Burger en reis met ons mee!
101%
€9.670
out of €9.500
Project is closed.
89
sponsors

About the project

Director:

Mark Kulsdom

Producer:

Lisette Kreischer

Category:

Documentary

Language:

Dutch

Deadline:

30-06-2012

Supporters:

89 supporters

Ask the filmmaker a question
Dit is geen film over impact, die zijn er al genoeg. Wij willen juist een film neerzetten die daar verder gaat, waar veel van deze doem-scenario's eindigen, namelijk bij het maken van keuzes!
- Lisette Kreischer

English description and details on the rewards for international supporters below

The Dutch Weed Burger

Het tijdsgewricht waarin wij nu leven is uniek, omdat nog nooit eerder zulke grote en cruciale vraagstukken om zoveel eensgezindheid hebben gevraagd. Het zoetwatertekort, het tekort aan landbouwgrond, voedselzekerheid, al deze thema's vragen om een globale aanpak. Wij zijn van mening dat op deze gebieden grote stappen te maken zijn, als wij ons bewust worden van de impact van voedsel op deze ontwikkelingen.

The Dutch Weed Burger wordt geen film over deze impact, die zijn er al genoeg. Wij willen juist een film neerzetten die daar verder gaat, waar veel van deze doem-scenario's eindigen, namelijk bij het maken van keuzes. Wij geloven dat de overstap naar de plantaardige keuken, een grote bijdrage kan gaan leveren aan de zojuist geschetste dilemma's van deze tijd. In New York hebben wij onderzocht en ondervonden dat deze overstap ons een nieuwe eetcultuur op gaat leveren en dat we dus niets gaan verliezen. We zullen hooguit iets inleveren voor iets beters! Voor ons is dit hoe de evolutie van onze keuken werkt en deze visie willen we graag met jullie delen.

Wetenschap

Tijdens de researchfase voor deze film kwamen we in contact met wetenschappers van de Universiteit van Wageningen. Zij zijn volop bezig om de mogelijkheden van zeewier te bestuderen. Zeewier, vanwege de potentie die deze plant in zich draagt. Met name de juiste eiwitcombinatie is deze sea-vegetable uiterst geschikt als bron voor de eiwitbehoefte van het menselijk lichaam. Door dierlijke eiwitten te vervangen door gelijkwaardige plantaardige eiwitten creëren we veel mogelijkheden, omdat we zo de verspilling en inefficientie die inherent is aan de productie van dierlijke eiwitten kunnen vermijden.



Maar wij zijn ook Malle pietje niet en weten maar al te goed dat deze verandering grote weerstand gaat oproepen. Het worden van een vegetariër is voor veel mensen net zo beangstigend als dat we ze zouden ombouwen tot het andere geslacht. Omdat wij van mening zijn dat de beeldvorming dus een grote invloed heeft, zijn wij - dankzij de ASN bank en de NVV - naar New York gereist om daar de voorlopers en 'change agents' van deze beweging op te zoeken. Dit resulteerde in heel veel mooi en superlekker, 100% plantaardig eten, mooie interviews met restauranthouders, variërend van haute cuisine tot Vegan-heart-attack hamburgers, dit allemaal in de fantastische setting van New York City in de lentezon! Als klap op de vuurpijl zijn we inmiddels in een vergevorderd stadium om een echte Dutch Weed Burger te lanceren. De keuze voor de hamburger is logisch; afgeleid van de meest geliefde fast-food snack op aarde, door zijn icoonstatus bekend bij de massa’s en door deze kleine aanpassing nu voorbereid op de toekomst.



Wij vragen middels CineCrowd om financiële ondersteuning voor de post-productionele fase van deze documentaire, omdat wij de wetenschappelijke onderbouwing van ons verhaal, middels animaties in de film willen verwerken. Wetenschappelijk onderzoek kenmerkt zich vaak als een ondoordringbaar woud van jargon, waar een leek weinig uit op kan maken. Daarom kiezen wij voor animaties van het Utrechtse The Creative Beards om de reis naar New York in de juiste context te plaatsen. Ook de kleur‐ en geluidsnabewerking moeten we uitbesteden en dus ook daarvoor zoeken we een bescheiden zak met geld.



REWARDS

20 Euro
Een door Lisette en Mark ondertekende Dutch Weed Burger ansichtkaart [preview]
Gratis toegang tot 1 film naar keuze op Ximon.nl

35 Euro
Alle bovenstaande PLUS een DVD met The Dutch Weed Burger documentaire

50 Euro
Alle bovenstaande PLUS vermelding van de eretitel Founding Father / Founding Mother van The Dutch Weed Burger op de website + uitnodiging sneak preview Launch van The Dutch Weed Burger + a bite from a real Dutch Weed Burger

100 Euro
Alle bovenstaande PLUS uitnodiging als special guest op een festival screening

250 Euro
Alle bovenstaande PLUS door Lisette gesigneerd exemplaar van haar nieuwe kookboek 'Wat de pot schaft'

500 Euro
Alle bovenstaande PLUS een coupon voor een Dutch Weed Burger menu in een burgerrestaurant in de randstad.

1000 Euro
Alle bovenstaande PLUS een meet&greet met Lisette en Mark bij een geheel verzorgde burgerproeverij en screening van de film op locatie naar keuze.


---------To our international supporters----------


Eating is Huge, we do it everyday, it gives us energy and it’s sooo delicious!

There is only one thing; If we continue consuming on this current scale, we will be needing three earths by 2050 to feed us all. We have discovered how we can do this with the one and only earth we are living on right now (just in case we haven't found a couple of new exoplanets in the next 50 years!)

The solution? Simple; switch from animal proteins to vegetable proteins. Seaweed could be a very important part of that process.

In this documentary Lisette Kreischer will take you to the plant-based kitchen walhalla of the world; New York City. She will be searching for the Look, Feel and Taste of a product or meal in which seaweed becomes accessible for the hungry masses. Lisette visits these cafés and restaurants and indulges herself in all the food she encounters. While interviewing owners and chefs, she discovers the secret of the vegan cuisine in New York. Why is it such a big trend? What are the do's and don’ts when you want to promote the plant-based kitchen? Is the plant-based kitchen an alternative or the next step in the evolution of food?

The documentary The Dutch Weed Burger will take you on a journey of experiencing food on a completely different level...

So don’t be shy, dig into this big adventure and travel with us to the city that never sleeps; New York City!

Brave Hearts forward to a new food-evolution!

In this film we want to express that the switch to a plant based diet will be an adventure and a discovery of a new eating culture. We won't be losing anything! This is how the evolution of our cuisine works!

We will visit every possible option that there is, from fast food to the chicness of grand dining. For those who struggle adjusting to this new eating culture, we are creating The Dutch Weed Burger. Derived from the most beloved snack on the planet, but with a protein shift that will make this one ready for the future!

Through crowd-funding we hope to receive 9.500 euros for the post-production of this film. Do you want to help us with that? In return we will honor you with the title Founding Father / Founding Mother on our film's website (for every donation below 100 euros) and every supporter donating above 100 euros will also be receiving a personal message on the Dutch Weed Burger postcard PLUS an original DVD of the documentary by mail!

We need all the support we can get!

Yours sincerely,

Lisette & Mark

Cast and crew

Producent: Lisette Kreischer



Lisette Kreischer is de oprichter en het gezicht van Veggierose en Veggie in Pumps. Duurzaam genieten met respect voor alles wat leeft staat centraal in alles wat zij op duurzaam gebied onderneemt. Op haar naam staan zes boeken o.a. Veggie in Pumps: gids voor een ecofabulous leven, Lisette in Luilekkerland, NON*FISH*A*LI*CIOUS en het in 2012 verschenen Wat de pot schaft. Lisette heeft verschillende prijzen gewonnen als de Vegan Award, Trendwatcher of the Year 2010 in de categorie duurzaamheid en verscheen in 2011 met stip in de duurzame Top 100 van Trouw.

Website Lisette Kreischer


Regisseur: Mark Kulsdom



Mark Kulsdom is opgeleid als cultuurhistoricus en werkt als documentairemaker en videojournalist. Zijn eigen werk kenmerkt zich door persoonlijke verhalen van mensen die zich afspelen in, en proberen te verhouden tot, grote wereldse conflicten. In 2007 maakte hij een korte documentaire over een groep jonge studenten die deelnemen aan de G8 protesten in Rostock, Duitsland. In 2010 maakte hij Parels voor de Palestijnen over de zoektocht van theatermaakster Laura van Dolron die zich nuttig wil maken in Palestina. In 2011 bezocht hij de Gaza­‐strook, om daar een korte film te maken over het werk van Anja Meulenbelt en haar stichting Kifaia. Eerder in 2012 reisde hij naar Colombia om voor stichting Max Havelaar beeldmateriaal te schieten van koffie- en bananeboeren en vroeg stichting Kifaia hem opnieuw mee naar de Gaza-strook om hulplverleners te portretteren.

Website Mark Kulsdom

Comments

Updates

Geen updates gevonden.
0 0