Euromania

Euromania

Een docu over de toenemende macht van de Europese Unie.
165%
€16.534
out of €10.000
Project is closed.
363
sponsors

About the project

Director:

Peter Vlemmix

Producer:

Peter Vlemmix

Category:

Documentary

Language:

Dutch

Deadline:

27-06-2013

Supporters:

363 supporters

Ask the filmmaker a question
'We beslissen iets. We brengen dat in en wachten. Breekt er geen opstand uit dan gaan we verder. Stap voor stap tot terugkeer niet meer kan.
- Jean C. Juncker, President Europese Commisie (1999)

Euromania gaat laten zien waarom Brussel de nieuwe hoofdstad van Nederland is.

Dat zal gebeuren door op onderzoek te gaan naar de toenemende macht van de Europese Unie. Aan wat voor instituut draagt Nederland al jaren bevoegdheden over? En waarom? Essentiele zaken als financien, pensioenrichtlijnen, energie en sociaal beleid komen uit Brussel. En de lijst groeit gestaag door. Brussel belooft vrede, democratie en veiligheid, maar maakt het dat waar?

Hoog tijd om eens goed in te zoomen op Brussel. Waar ligt de macht? Wat zijn de plannen?

Kortom, Euromania wil met journalistieke blik kijken hoe de Europese Unie nou echt werkt.
En dat op een pakkende, moderne manier vertellen. Net zoals vorig jaar met Peter's docu Panopticon - de docu over jouw privacy. Deze film heeft flinke impact gehad en is inmiddels meer dan 120.000 keer bekeken.

Privacy was een groot onderwerp, compact verteld. En dat meteen op internet in HD gereleased. Dat is nu weer het plan. Het team van Euromania wil dolgraag van start.

Maar dat kan alleen met jouw hulp! Doe nu mee!

Alvast heel hartelijk dank voor je steun!

* Volg Euromania op Facebook

* Twitter Peter Vlemmix

* Website Euromania

Cast and crew

Peter Vlemmix -regie & productie

Peter is een filmmaker van de nieuwe generatie. Hij gelooft in de kracht van het internet, en wil zijn films over actuele onderwerpen snel kunnen delen met jullie. Zijn docu Panopticon, over privacy in Nederland, is inmiddels meer dan 120.000 keer bekeken en 1 van de best gewaardeerde docu's van 2012. Peter bedenkt zijn eigen films, houdt niet van bemoeizuchtige instituten en wil niet wachten op trage filmfondsen.

Peter's website

Nils Rensen - montage   

De hard fietsende Nils is buiten de snelste editor van de Lage Landen, ook gewoon heel goed in de kern van het verhaal pakken, en dat vertalen naar een verhaal. Bekend van zijn werk aan One Night Stands en Panopticon.

Nils' website

 

Gert-Willem Visser - montage     

Gert-Willem is op jonge leeftijd al een ervaren editor met indrukwekkende werkweken en dito CV. Werkte eerder met Peter samen, en kijkt uit naar de uitdaging om dit Europese verhaal aan de montagetafel te kunnen aanpakken.

Gert-Willems website

 

Diede Zillinger - productie

Als associate producer van het Amsterdamse productiehuis "Bananaz",werkt Diede aan speelfilms, commercials en documentaires. Staat bekend om zijn grote contactenlijstje en is de ultieme "can-do" man.

 

Diana Correa - productie-assistent

Werkte in Barcelona, Spanje aan diverse producties met kleinere budgetten. Diana droomt in Excel en leest het liefst .docs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Updates

Over Euromania, on demand en meer

Hoi,

Gister hebben we Euromania online gezet. En dat heeft bij sommigen voor onduidelijkheid en onbegrip gezorgd. Waarom in hemelsnaam betaald, als we zo'n succesvolle campagne hadden met 165% funding?! Waarom deze verrassing?

Ondanks je geweldige steun, kan een documentaire van deze omvang niet gemaakt worden van 16.500 euro. Filmmaker is nou eenmaal erg duur, en met zoveel sprekers, research, stock materiaal, muziek, equipment en montage, was er een totaalbudget van bijna 35.000 Euro nodig. (nog heel scherp, een Tegenlichtuitzending is fors duurder bv) De rest van dit bedrag heb ik zelf betaald, met mijn eigen geld. Geen fonds, geen sponsors. Ik doe dat bewust, en graag, omdat ik vind dat jounalistiek steeds disfunctioneler is, en we recht hebben op het echte verhaal. Daarom heb ik Panopticon ook gemaakt, zelf betaald, en gratis online gezet.

Alleen deze keer, om een beetje de kosten te dekken, vraag ik 3,60 euro aan mensen. (Als je dat vergelijk met een boek bv, niet te gek toch?) Natuurlijk voor jou als sponsor vanaf 10euro niet, jij ziet de film gratis, daarom hebben je een tijd geleden gemaild met de vraag om je bankrek nr. Niet iedeeen heeft daar nog op gereageerd. Doe dat ajb, we sturen je het aankoopbedrag terug. Overigens is de On DEmand keuze niet spontaan, vanaf het begin was dat al het idee, daarom staat ook in de reward: een HD downloadlink meteen na de premiere.

Dat is dus nu: https://vimeo.com/ondemand/euromania (nl subs)

Natuurlijk snap ik dat als je deze docu steunt, je ook wil dat zoveel mogelijk mensen 'm zien. Ik wist dat film zelfde dag op YouTube zou staan. Vind ik prima, doe ik niks tegen, Ik wil alleen een keuze bieden dit keer, zodat ik misschien nog een keer een docu kan maken.

Een dikke groet,

Peter Vlemmix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 May 2014 20:02
Door peter
Euromania Trailer

Hoi,

Goed nieuws, hier is de officiele trailer van jouw film Euromania!

Een eerste indruk van het resultaat van de zoektocht naar het verhaal achter de EU.

Aan jou, als mede-producer van deze docu, willen we vragen om mee te helpen om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor dit onderwerp, door de trailer lekker veel rond te sturen, te posten op Facebook en Twitter.
Laten we samen proberen de film zoveel mogelijk op de kaart te zetten!

Gave tijden, de film komt eraan met de online release 11 mei, de Europese Verkiezingen in zicht, hup Euromania!

Cheers,

Namens het team,
Peter Vlemmix
 

6 April 2014 17:40
Door peter
Euromania - Premieredatum bekend!

Hoi,

11. Mei. 2014. Zet je deze zondagavond met hoofdletters in je agenda? Want dan gaat Euromania in premiere en kun je gaan kijken naar onze docu, de zoektocht naar het echte verhaal achter de Europese Unie! Ik denk dat we erin geslaagd zijn om, dankzij jou, met een pakkende en onthullende film te komen over het hoe en waarom van de Brusselse macht.

Natuurlijk gaan we meteen online in premiere, zoals beloofd. Op welk platform is nog niet bekend, Vimeo is voor nu de grootste kanshebber, binnenkort is dat definitief. De live premiere zal op dezelfde dag zijn in De Balie in Amsterdam, waar ik je misschien ga zien, als je voor dat pakket gekozen hebt. Ook zal de film nog een periode in het cinemaprogramma van De Balie gaan draaien, en in enkele andere bioscopen.

Met de documentaire zelf zijn we aan de afwerking bezig. Na maanden van montage, keuzes maken, speurwerk en bouwen aan het verhaal, maken we nu de overgang naar animatie, geluid en muziek. Eind maart presenteren we de trailer. Maar alles loopt strak volgens planning, en mooi op koers voor mei.

Dus, trouwe supporter, zeg het je vriend, die enorme pro-EU collega of breng het in bij de eerstvolgende vergadering van de biljartclub: Euromania komt er aan!

Ik spreek je binnenkort weer,

Veel groeten, en nogmaals, heel veel dank,

Peter Vlemmix

Filmsite Euromania

 

 

 

 

 

 

5 March 2014 18:12
Door peter
Hoe gaat het met Euromania?

Vrienden van de film,

Het heeft even geduurd sinds wij van ons hebben laten horen,
en hoewel wij normaal niet van de excuses zijn hebben wij er nu
toch eentje paraat: wij waren keihard bezig met het maken van onze docu!

Maar natuurljk wilden we even van ons laten horen omdat je je als trouwe supporter misschien al afvroeg hoe de vlag erbij hangt.

Kort gezeg, uitstekend! We hebben een zeer voortvarende draaiperiode achter de rug,
waarin we na maanden speurwerk en voorbereiding onze verhalen zijn gaan opzoeken.
In Nederland, maar ook in het hart van de EU, Brussel. Van politicus tot wetenschapper, van lobbyist tot journalist, ze passeren allemaal de revue.
Ik was erg blij met de sterke crew in de personen van Thijmen Doornik, Jair Mahazri en Stefan Meutstege.

Nu: montage. As we speak zitten we op level -1 aan de editsets. Hier is het doel helder, een ruime 50 uur aan materiaal terug brengen tot een goed uur strakke en spannende documentaire. Een klein monnikenklusje, maar het is fascinerend. De invloed van de Europese Unie op Nederland heeft immers grote gevolgen. Ik kan dan ook met vertrouwen zeggen dat we gaan komen met een indringende film over de staat van onze democratie.

Ok. Tijd voor mij om weer achter Final Cut te kruipen, samen met rotsen in de branding Nils Rensen en Gert-Willem Visser. De volgende update zal sneller volgen. Met mogelijk al interessant nieuws over de release van Euromania.

Dag!

Peter Vlemmix en het team

p.s. bedankt voor de grote hoeveelheid tips. stop daar niet mee, maar stuur het ons toe.

24 November 2013 22:33
Door peter
En jawel! En hoe!

Met een enorme sprint zijn we samen de 100% ruim voorbij geknald naar een recordaantal Cinecrowd supporters.

En dus... is het nu officieel...

EUROMANIA GAAT ER KOMEN!

Dankzij jou.

Wij zijn ontzettend blij met de massale steun voor onze docu.
Naast het vertrouwen in ons ook vooral een bevestiging dat veel Nederlanders eindelijk
eens een goede, journalistieke film over Brussel willen zien.

Wij gaan de agenda's trekken, en op pad naar het verhaal achter de EU.
Hoe dat gaat kan je op de voet volgen in ons exclusive EUROMANIA
productie Blog.

Binnenkort meer daarover.
Onze campagne loopt nog door tot 26 juni.

Voor nu, een zomerse groet van het Euromania team.

Dank, en dag!

15 June 2013 17:27
Door peter
Euromania update

Hallo,

Met nog 22 dagen te gaan, staat de teller op 41%. Bereikt dankzij 157 filmliefhebbers, euro-critici en ongedefinieerde supporters. Geweldig. Grote dank aan jullie allemaal!

Ondertussen zitten wij niet stil. Artikelen over Euromania zijn verschenen op oa. GeenStijl, Esquire en Bright Magazine.Het productieteam werkt verder aan research, legt contacten voor interviews (in binnen -en buitenland) en planned de crew.

Maar natuurlijk weten we: geen budget, geen film.

De komende 3 weken gaan we daarom ons uiterste best doen om zoveel mogelijk media-aandacht te krijgen, mensen te bereiken, en het streefbedrag van 10.000 euro te halen waarmee we onze kritische EU docu daadwerkelijk kunnen gaan maken.

Het wordt spannend!

Namens het Euromania team,

Peter Vlemmix

Euromania op Facebook

6 June 2013 17:36
Door peter
0 6

Fund Project