Gliese 581

Gliese 581

Astronaute Eva is getraind voor een specifieke missie. Ze reist af naar het stelsel Gliese 581 om een planeet als de aarde te vinden.
101%
€3.570
toegezegd van €3.500
Project is gesloten.
62
sponsors

Over het project

Regisseur:

Rianne Haak

Producent:

Rob IJpelaar

Categorie:

Korte film

Taal:

Nederlands

Einddatum:

21-11-2012

Sponsors:

62 sponsors

Stel een vraag aan de filmmaker
De dood is een kleine prijs voor onsterfelijkheid
- Eva

GLIESE 581

De science-fiction film Gliese 581, geregisseerd door Rianne Haak, vertelt het verhaal van astronaute Eva die haar leven vrijwillig op het spel zet in de hoop geschiedenis te schrijven.

Rianne ging samen met haar medestudenten dit voorjaar de uitdaging aan om haar droom te verwezenlijken; het maken van een science-fiction film. Een volledig decor werd opgetrokken waarin reeds 7 draaidagen hebben plaatsgevonden, maar de film is nog niet af. Om in het voorjaar van 2013 in première te kunnen gaan hebben we jouw hulp nog nodig.

Over de film

In 2200 is de wereldbevolking gegroeid tot 24 miljard mensen. Door een constant dreigend tekort aan grondstoffen en levensmiddelen, leven verschillende landen op gespannen voet samen. De wereldvrede staat hierbij op het spel. De wereldleiders hebben daarom de SISA (Solar Interstellar Space Agency) de opdracht gegeven de ruimte te doorzoeken naar een aardachtige planeet.

In het jaar 2207 wordt Eva geboren aan boord van het Interstellaire Ruimtestation Erebus dat zich 18 lichtjaar buiten ons zonnestelsel bevindt. Ze wordt samen met andere studenten speciaal opgeleid en getraind voor bemande interstellaire ruimtereizen. Op haar achttiende vertrekt ze vanaf het ruimtestation op weg naar het stelsel Gliese 581 in de hoop een planeet als de aarde te ontdekken.

 Inmiddels is Eva vier jaar onderweg en staat ze op het punt het stelsel Gliese 581 binnen te vliegen. Echter een mankement aan haar schip de Vesta III, stelt haar niet in staat om Gliese 581 te bereiken en veilig terug te keren. Dit brengt Eva voor de keuze om terug te keren naar het ruimtestation Erebus of haar missie voor te zetten. Wetende dat de kans om ooit nog terug te keren zeer klein is.

Gliese 581 wordt een 40 minuten durende science-fiction film met Sanne van Dijk in de rol van Eva. Verder zijn er rollen voor: Alex van Bergen, Jorrit Ruijs, Caspar Gimbrère en Raymond Thiry.

Waarom deze film

Met deze film valt voor ons filmmakers een paar belangrijke elementen samen. In de eerste plaats willen we een kritische noot stellen over hoe wij als samenleving met onze planeet omgaan. Daarnaast biedt Gliese 581 als zijnde afstudeerfilm het ideale moment om alles uit te kast te halen en onder de artistieke visie van regisseuse Rianne Haak te werken aan dit unieke project. Met deze film hebben we op vele vlakken de grenzen van (low-budget) filmmaken opgezocht.

Waar wij nu staan

Sinds begin dit jaar zijn vele van ons vrijwel fulltime met deze film bezig. Op dit moment is de film voor een belangrijk deel gerealiseerd. Zo hebben er in juli zeven opnamendagen plaatsgevonden in Culemborg, al waar wij het volledige decor voor de Vesta III gebouwd hebben.

Om de film af te kunnen maken moet er de komende maanden nog veel gebeuren. Zo zullen er nog opname in een blue-screenstudio moeten plaatsvinden en moet voor een aantal scènes nog een stuk decor gebouwd worden.

Wanneer ook de laatste scènes gedraaid zijn, blijft er nog veel post-productiewerk over. Zo gaat er nog veel tijd zitten in de visual effects en in het maken van de 3D-modellen, de geluidsnabewerking en de mixage van muziek en geluid.  

We hebben je nodig!

Met bijdragen van veel familie en vrienden, de nodige sponsoren en eigen geld hebben we de film kunnen realiseren tot waar we nu staan. Om de film ook daadwerkelijk af te kunnen maken, moeten we nog een deel zien te financieren.

We hopen dat je net als ons gelooft in de film en ons wilt steunen om de film af te maken. Uiteraard krijg je hier ook iets voor terug:

UPDATE 29 OKT: EXTRA DONATEURS ACTIE

Alle donateurs maken kans om aan te schuiven tijdens de montage en aanwezig te zijn bij de testscreening van de film. Onder alle donaties zullen we in november een exclusief kijkje achter de schermen van Gliese 581 verloten. Zodra de CineCrowd campagne succesvol is afgerond, zullen we uit alle donaties vijf personen uitloten die de komende tijd bij Rianne en Rinse mogen aanschuiven bij de montage van de film. Ook krijg je als eerste (nog voor de premiere!) de film te zien tijdens de exclusieve test screening. Bij iedere donatie vanaf 10 euro maak je nu kans op deze unieke treatment

De rewards

10 euro

Bij 10 euro krijg je een exclusieve online voorpremière van de film en een persoonlijke bedankkaart van de crew.

20 euro

Steun ons met 20 euro en ontvang één van de drie exclusieve Gliese 581 T-shirts naar keuze.

35 euro

Voor 35 euro ontvang je de special edition Blu-Ray* box van de film, bomvol met extra’s en behind-the-scenes materiaal.

75 euro

Steun ons met 75 euro en krijg een speciaal samengesteld Gliese 581 fanpakket, met uiteraard de Blu-Ray* en meer.

100 euro

Vanaf 100 euro wordt je onze associate-producer. Je krijgt een vermelding op IMDB en op de aftiteling van de film. Daarnaast ontvang je de special edition Blu-Ray* én een van de Gliese 581 T-shirts naar keuze.

250 euro

Support ons met 250 euro en kom als associate-producer kijken bij de laatste opnamen van Gliese 581 in de studio! Tevens krijg je een prachtig geillustreerde boekuitgave van de totstandkoming van Gliese 581 aan de hand van filmstills, backstage beelden en concept-art. En je ontvangt het T-shirt en de Blu-Ray*.

750 euro

Een exclusieve filmscreening met Q&A op je bedrijfs of privélocatie; het kan bij een donatie van 750 euro. En we geven je maar liefst 15 speciaal uitgegeven Blu-Rays* met je eigen bedrijfslogo.

1500 euro

Bij de hoogste bijdrage ontvang je één van de 4 exclusieve 3D schaalmodellen van het Vesta III-ruimteschip. Daarnaast ontvang je het Gliese 581 fanpakket en ben je onze zeer gewaardeerde associate-producer.


* Uiteraard is het mogelijk om in plaats van een Blu-Ray een reguliere DVD van de film te ontvangen. Dit horen we uiteraard graag.


Zelf de handen uit de mouwen steken? Kom ons dan meehelpen met het bouwen van het laatste stukje ruimteschip! Mail ons op info@gliese-581.com

Cast en crew

Gliese 581 wordt gemaakt door een gevarieerde groep jonge filmmakers, vrijwel allen afkomstig van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het grootste deel van de crew studeert hier af met deze film.

De film wordt geregisseerd door Rianne Haak. Als groot fantasy- en science-fiction fan is het maken van Gliese 581 voor haar een droom die uitkomt. Eerder maakte zijn onder andere de korte film Mouleren (2012), welke te zien is op het Nederlands Film Festival 2012 in de studentencompetitie.

Gliese 581 word geproduceerd door Rob IJpelaar en Elwin Beekman. Eerder produceerden zij samen de korte film Brommer op Zee (2011) en waren zij als producent, uitvoerend producent en/of productieleider verantwoordelijk voor verscheidene fictie filmprojecten.

Het camerawerk is in handen van Floris Verweij. Hij maakte eerder met Rianne de korte film Mouleren (2012) en was verantwoordelijk voor het camerawerk van de korte film Pepe Perdu (Raven Hilvering, 2012). Aan Stan Widdershoven de taak om zijn ruime ervaring als gaffer in te zetten, in het ontwerpen van een uniek lichtplan geïntegreerd in het decor.

Gliese 581 is een film met een groot aantal special effect-shots. Visual effects-supervisor Douglas Pluylaar heeft de taak om het filmmateriaal te matchen met de oorspronkelijke ideeën en schetsen. Daarnaast is 3D-animator Robin Niekerk verantwoordelijk voor het 3D-model van het ruimteschip dat we terug zullen zien in verschillende scènes.

De muziek bij de film is in handen van componist Rob Haak en muziekproducer Freek Sjoers. Beide studeren aan de Academie voor Popmuziek in Leeuwarden. De geluidsnabewerking en mixage wordt verzorgd door Mikki Creemers.                 

Reacties

Updates

Gliese 581: Sneak Preview Scene 8

13 November 2012 23:04
Door Rob
Gliese 581: Officiële trailer

13 November 2012 22:57
Door Rob
Gliese 581: Sneak Preview Scene 5

13 November 2012 20:38
Door Rob
19-10-2012 - Meet the crew: Floris Verweij

 

Meet the crew: Floris Verweij from Gliese581 on Vimeo.

De komende weken laten we je kennismaken met de mensen achter de schermen, de crew van Gliese 581. D.O.P. Floris Verweij vertelt hoe het is om een science-fiction film te draaien.

1 November 2012 11:55
Door Rob
02-10-2012 - Behind the scenes with Ralph

 

Behind the scenes with Ralph from Gliese581 on Vimeo.

Een eerste kijkje achter de schermen; lichtassistent Ralph Lindsen neemt je mee op de set van Gliese 581.

1 November 2012 11:55
Door Rob
26-09-2012 - Gliese 581 at POST ATELIER NACHT

Gliese 581 gemist tijdens de HKU EJECT EXPO? Komend weekend is er nog een kans om onze regisseuse Rianne te ontmoeten en meer te weten te komen over de film. We zullen aanwezig zijn op de 'Post Atelier Nacht' waar diverse ontwerpers en kunstenaars hun recente werk laten zien. Voor adres zie de flyer (klik voor groot).

1 November 2012 11:54
Door Rob
25-09-2012 - Gliese 581 at HKU EJECT expo

De Gliese 581 crew heeft de campagne succesvol afgetrapt tijdens de HKU eindexamen expositie in Hilversum (21-09). Hier was onder meer de eerste teaser trailer te zien, de nieuwe filmposter, de kostuums en enkele decorstukken uit de film.

1 November 2012 11:53
Door Rob
0 7

Fund Project