Het Eendenleven

Het Eendenleven

De Citroën 2CV bestaat dit jaar 65 jaar. Nog steeds zie je deze leuke auto's dagelijks rondrijden. Wat maakt de Eend nou zo bijzonder?
100%
€8.055
out of €8.000
Project is closed.
35
sponsors

About the project

Director:

Ewout Sinkeldam

Producer:

Ewout Sinkeldam

Category:

Documentary

Language:

Dutch

Deadline:

07-07-2013

Supporters:

35 supporters

Ask the filmmaker a question
"Het Eendenleven gaat niet alleen over de mooiste auto. Het gaat om lol te maken met elkaar, om gezelligheid en een stuk vrijheid te hebben. Het is niet zomaar een oldtimer, het is een Way of Life."
- David Pouw, 2CV-rijder

Het Eendenleven
De Citroën 2CV. Ooit, nog voor de Tweede Wereldoorlog, bedacht voor de Franse boer, zodat hij met zijn hele gezin, en een doos eieren, naar de markt in de grote stad kon rijden. Bedoeld om het Franse platteland te mobiliseren, maar ondertussen in 65 jaar uitgegroeid tot een hippe oldtimer. Maar het is niet zomaar een oldtimer. 2CV-rijders zullen het omschrijven als een way of life

65 jaar na de introductie en 23 jaar na de laatste productie is de Eend nog steeds ontzettend populair. Hoe komt het dat een auto, Het Lelijke Eendje genoemd vanwege zijn uiterlijk, in 2013 nog steeds zo populair is?

Dit jubileumjaar maken we een documentaire over de Eend. We gaan een oude Eend helemaal opknappen, en met deze Eend op zoek naar de mooiste verhalen. We zoeken de mooiste verhalen in Nederland, de historie in Frankrijk en de toekomst in Spanje (bij de worldmeeting waar duizend 2CV's bij elkaar zullen komen). Wat is nou het Eendenleven? Wat is het mooie aan het rijden in een pensieongerechtigde auto? Wilt u mee helpen met dit project? Dat kan, door nu mee te doen met ons unieke CrowdFunding-project!

Het-Eendenleven-2CV
De oude Eend die we opknappen, is een echte originele Nederlandse Transat. Gemaakt voor de Nederlandse markt, in 1985. Er zijn er nog maar weinig echte originele Nederlandse Transats. Helaas heeft de Transat het zwaar, en moet er veel aan gebeuren. Maar we maken hem weer helemaal tip-top in orde, en zo origineel mogelijk! Aan het eind van de crowdfunding-campagne is de Transat weer helemaal in orde.

Roadtrip
Tijdens het maken van de documentaire gaan we met onze Eend op een roadtrip. We zoeken de mooiste 2CV-verhalen in Frankrijk, gaan langs bij het Conservatoir van Citroën in Parijs (waar alle modellen van de 2CV staan opgeslagen) en gaan op bezoek bij de worldmeeting van 2CV's in Spanje. Onderweg maken we natuurlijk de mooiste beelden van de 2CV in een schitterende Franse omgeving.

Eindproduct
Na de zomer hebben we een prachtige documentaire af, en zal in oktober/november een mooie première krijgen. We hopen natuurlijk dat een omroep/zender onze documentaire uiteindelijk gaat uitzenden! Na uitzending/première is de documentaire natuurlijk ook te bestellen op DVD!

Facebook
Volg ons project via Facebook, op www.facebook.com/heteendenleven 
Hierop komen regelmatig updates over de voortgang van het project, info over de CrowdFunding en unieke behind-the-scenes-beelden.

Cast and crew

De documentaire Het Eendenleven is een project van een klein team van filmmakers. Het team staat onder leiding van Ewout Sinkeldam, die samen met Roald Hertog verantwoordelijk is voor de inhoud van de documentaire. Ze worden hierbij bijgestaan door Jeppe van Pruissen, Joris van Berkel en David Pouw.

Ewout Sinkeldam
"Ik ben freelance filmer en fotograaf. Ik werk al jaren voor andere media productiebedrijven, en maak daarvoor films en foto's voor onder andere Samsung, Rabobank, Make-a-Wish Foundation, de Dopingautoriteit, TUI Nederland en Het Nederlands Komedietheater. Ik heb gewerkt aan verschillende televisieprogramma's en documentaires voor oa. RTV Noord, Omrop Fryslan, RTV Drenthe en de Egyptische nationale televisie.

Het is mijn droom om voor mijn 30e verjaardag een geheel eigen documentaire te maken, en dat wordt met dit project werkelijkheid. Ik denk altijd in beelden en mooie verhaallijnen. Toen ik een aantal 2CV-rijders tegenkwam op een filmdag, werd ik zo enthousiast over hun verhalen, dat dit idee meteen bij me op kwam! Een jaar later is het werkelijkheid!"

Roald Hertog
"Ik ben een journalist met passie voor presenteren. Radio of televisie, overal waar ik maar mijn creativiteit in kwijt kan. Daarnaast produceer ik artikelen en video's over de kampeerwereld. Ik wordt enthousiast over geschiedenis en sport (of een combinatie van beiden). Mijn dromen bevatten onder meer het schrijven van een boek, en het maken van roadtrips door Frankrijk en de Verenigde Staten."

Comments

Updates

Het Eendenleven is klaar!

Het is eindelijk zover! Na een jaar hard werken is 'Het Eendenleven - documentaire over de Citroen 2CV' klaar en staat de premiere gepland!

Het is een schitterende documentaire van 45 minuten geworden, met veel leuke interviews. Onder andere Boudewijn Rikmenspoel (Chateau Deux Chevaux), Sander Aalderink (Eendengarage Wormer) en Denis Huille (manager van het Conservatoire van Citroen) komen aan het woord en we laten mooie beelden van de 2CV Wereldmeeting 2013 in Spanje zien.

Op zondagavond 29 juni 2014 zal de premiere plaats vinden, op een unieke locatie vlakbij Amsterdam. We hopen uiteraard dat jullie daar bij kunnen zijn! Verdere informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk! Kunt u niet bij de premiere zijn en ontvangt u geen reward, maar wilt u toch de documentaire zien? Dat kan, want na de premiere zal deze verkocht worden op DVD via onze website www.heteendenleven.nl

U wilt natuurlijk wel wat beelden al zien van de documentaire! Dat kan uiteraard! Via onze Facebook-pagina zijn al enkele filmpjes gedeeld, bekijk deze via www.facebook.com/heteendenleven of bekijk bijvoorbeeld de trailer van de documentaire snel via https://vimeo.com/82968580

Andere leuke fragmenten om alvast te bekijken:
- Fragment 'Ga Mee', met een gedicht van Boudewijn Rikmenspoel: https://vimeo.com/79227265
- Fragment 'Conservatoire', beelden uit het Conservatoire in Parijs: https://vimeo.com/95720720
- De opening van de film, opgenomen in Zuid-Frankrijk: https://vimeo.com/95372563

Rest ons u nogmaals te bedanken voor uw steun aan dit project. Zonder uw hulp hadden we deze documentaire nooit kunnen maken. We hopen u terug te zien op de premiere, en wensen u alvast veel plezier met het bekijken van de DVD!

2 June 2014 19:22
Door Ewout
Het Eendenleven: 90% klaar!

Beste supporters van 'Het Eendenleven',

Het is even stil geweest rondom de documentaire, maar we hebben niet stil gezeten. De documentaire is voor 90% klaar, we zijn 'm nu nog aan het finetunen (audionabewerking, kleurcorrectie, titels).

Het is een documentaire van ongeveer 50 minuten geworden, met veel boeiende verhalen, verschillende gezichten, verschillende locaties. Zo zijn we in het Nederlandse Eendenmuseum geweest, in het Conservatoire van Citroen in Parijs, op de 2CV Wereldmeeting in Spanje en bij enkele eendenliefhebbers thuis. Volgende week zullen we een eerste echte trailer plaatsen, maar op onze Facebook-pagina zijn al enkele korte stukjes te zien.

De verwachting is dat we een premiere kunnen houden vlak na de jaarwisseling. Binnenkort komt er meer informatie over de datum, de plek en de andere activiteiten rondom de premiere. De bij de crowdfunding horende rewards komen voor de premiere jullie kant op!

Namens het team wil ik jullie nogmaals bedanken voor de steun via de crowdfunding! Zonder jullie had deze documentaire niet gemaakt kunnen worden.

Ewout Sinkeldam, documentairemaker 'Het Eendenleven' 

22 November 2013 22:26
Door Ewout
Eerste trailer online!

We hebben onze eerste trailer online. Na veel uitzoekwerk hebben we een aantal leuke beelden voor jullie verzameld om een kleine sfeerimpressie te geven van de roadtrip naar Spanje!

http://www.youtube.com/watch?v=xRsusQGgM-s

4 September 2013 23:16
Door Ewout
15e sponsor? Win!!

De eerste week van de crowdfunding is voorbij. We hebben al veel enthousiaste mensen gesproken en de eerste sponsors zijn gevonden, maar we hebben nog een lange weg te gaan! Sponsoren van het eerste uur alvast hartelijk bedankt!

Steun ons nu, en krijg een van die prachtige rewards. Ben je sponsor nummer vijftien? Dan ontvang je ook nog een schitterende foto van de 2CV op canvas!

Bovenstaand logo is ontworpen door Fabienne Groffen van www.fabuleuxontwerp.nl

2 June 2013 15:01
Door Ewout
0 4

Fund Project