Kyteman: The Mushroom Cloud

Kyteman: The Mushroom Cloud

The Mushroom Cloud is de nieuwe clip van The Kyteman Orchestra. Beeldende kunst, dans & muziek komen hierin op nog niet eerder vertoonde wijze samen.
139%
€7.657
out of €5.500
Project is closed.
39
sponsors

About the project

Director:

Gijs Kerbosch

Producer:

Gijs Determeijer, Roel Oude-Nijhuis, Gijs Kerbosch

Category:

Video clip

Language:

Dutch

Deadline:

31-12-2012

Supporters:

39 supporters

Ask the filmmaker a question
"Every act of construction is an act of destruction."
- Pablo Picasso

The Mushroom Cloud is de eerste single van de in 2012 verschenen plaat van The Kyteman Orchestra. De clip bij dit grootse nummer wordt een gefilmd ’Gesamtkunstwerk’ waarin dans, beeldende kunst en muziek op nog niet eerder vertoonde wijze met elkaar samen smelten.

De clip wordt een combinatie van een live optreden van The Kyteman Orchestra met een choreografie gemaakt door Guy Weizman. Deze wordt uitgevoerd door 12 dansers die in 1 ruimte vertolken waar het nummer zelf over gaat: de grote schoonheid en de destructieve kracht die in ieder mens schuilen. De dansers geven in een reis van geboorte tot dood gestalte aan de muziek. De muzikanten en zangers laten zien hoe energiek en verfrissend The Kyteman Orchestra live kan zijn.

De clip wordt gedraaid in een grote hal, waar we op zoek gaan naar een synergie van dans en muziek. Het decor van de clip zal voornamelijk bestaan uit twee reusachtige schilderijen.

The Mushroom Cloud is een orkestraal nummer waar het grootse niet wordt geschuwd. De sound is klassiek. De melodie is meeslepend, verhalend en heeft iets theatraals. En toch heeft het nummer ook iets heel breekbaars, iets waardoor we beseffen dat het leven vergankelijk is. Het thema van het nummer, en overigens van de gehele plaat, is dan ook de schoonheid van het einde, en het nieuwe begin dat daarop volgt. http://www.youtube.com/watch?v=q0ghBp7PLlI

The Kyteman Orchestra staat bekend om zijn unieke live shows. De eerdere registraties die we van deze shows maakten laten zien, dat het drama er vanaf spat zodra je dicht op de muzikanten zit met de camera. De emoties van de muzikanten zijn sterk en de onderlinge interactie maakt het samenspel zeer tastbaar. Deze live ervaring wordt in de clip verder uitgewerkt en in een gecontroleerde setting geplaatst zonder dat het live gevoel verloren gaat. Er wordt een verhalende component aan toegevoegd. De performance van de muzikanten en de muziek die zij spelen drijven de dansers en het verhaal voort.

Foto: Jelmer de Haas

Links naar eerdere live-optredens:

Sorry live @ lowlands http://www.youtube.com/watch?v=fjhF6S6UUGI

No more singing the blues http://www.youtube.com/watch?v=EylyY4cLHRI

Angry at the world http://www.youtube.com/watch?v=KGh8LKsR4gM&feature=fvsr

Zoals alles bij The Kyteman Orchestra is het doel van de clip om een kunstwerk op zichzelf te zijn. De kijker moet meegezogen worden in het verhaal van de schoonheid van destructie en het nieuwe begin dat daarop volgt. Op deze manier dient de clip van The Mushroom Cloud tegelijkertijd als promotie en ondersteuning voor de internationale ambities van The Kyteman Orchestra: 2013 zal het album The Kyteman Orchestra in Duitsland uitkomen. De single The Mushroom Cloud verschijnt samen met de video verschijnen, voorafgaand aan deze release gaat The Kyteman Orchestra ook over de grens op tournee. Een nieuwe stap die uw - geachte dude, chef, baas, held, koning, keizer of eindbaas - mede mogelijk kunt maken.

Cast and crew

Gijs Kerbosch

Gijs Kerbosch is een unieke maker. Zowel als producent als als regisseur zoekt hij nooit naar de weg van de minste weerstand. Hij is altijd bezig met het vinden van uitdagende projecten met uitdagende mensen. Zo ontstond ooit Kyteman’s Hiphop Orkest, zo ontstond ook ooit New Kids. Ontzettend eigenwijze mannen zoals Colin Benders en Steffen en Flip kwamen bij Gijs met een schijnbaar onmogelijk plan. Iedereen zei tegen Gijs dat hij met zijn onaangepaste, rare vrienden nooit iets kon maken dat succes zou hebben. Maar Gijs houdt van eigenwijze, onaangepaste mensen om zich heen. Hij houdt van uitdagingen en laat zich nooit tegenhouden door praktische bezwaren. Sommige dingen moeten gewoon gemaakt worden omdat ze het waard zijn om gemaakt te worden.

Zonder die houding van Gijs was Kyteman’s Hiphop Orkest er nooit geweest. Gijs ging de uitdaging aan om de megalomane plannen van een 19-jarige chaoot te verwezenlijken. Nu is het een paar jaar verder, is Kyteman landelijk bekend een fenomeen. En hebben Gijs, Colin & een hele groep andere eigenzinnige vogels een broedplaats voor muzikale experimenten gecreëerd in de vorm van Kytopia in Utrecht.

Gijs Kerbosch gaat nu een stap verder en pakt als artistiek leider van Kytopia (een rol die hij samen met Colin vervult) de regie van deze clip aan die hij zelf bedacht toen hij "The Mushroom Cloud" voor het eerst hoorde. Hij kent het orkest en de muziek van binnen en weet als geen ander hoe hij dit gevoel moet neerzetten in beeld. Daarom is Gijs de aangewezen persoon om de eerste videoclip te maken voor het nieuwe album van The Kyteman Orchestra.

Door de samenwerking met de verfrissende en toonaangevende choreograaf Guy Weizman (Club Guy & roni) creert Gijs de speelruimte voor iets nieuws dat voor The Kyteman Orchestra de internationale doorbraak kan betekenen.

Comments

Updates

3, 2, 1....

Beste mensen,

daar gaan we dan! Er is volop gerepeteerd, de bloezen zijn gestreken, de broodjes besteld en de decors geschilderd. Alles nog even op de juiste plaats zetten en dan zijn we zover. 
We kunnen niet wachten op de eerste "ACTIE" die voor deze clip omgeroepen wordt. We gaan nu dan echt de opnames beginnen. 
We houden jullie af en toe op de hoogte van de ontwikkelingen. En voor de nieuwkomers die ons net pas zijn gaan supporten. Jullie zijn geweldig, bedankt allemaal! 

Groet en super bedankt namens alle deelnemers - Gijs Kerbosch

 

12 December 2012 13:02
Door Roel
WOW!

Beste mensen,

jullie zijn geweldig!

16 dudes, 3 chefs, 3 bazen, 3 helden, 1 eindbaas en slechts 7 dagen waren nodig om deze clip op Cinecrowd.nl van de grond te tillen! Het is zo hard gegaan dat wij even in onze ogen moesten wrijven toen we naar de teller keken. Fantastisch en waar. 
Heel erg bedankt voor jullie steun, we gaan hier de aankomende week iets heel bijzonders mee maken wat nu nog in de steigers staat. Het wordt heel spannend maar we hebben er allemaal ontzettend veel zin in. Snel meer nieuws! 

Groet en heel heel heel veel dank namens alle deelnemers - Gijs Kerbosch

8 December 2012 15:51
Door Roel
0 2

Fund Project