Lief konijn

Lief konijn

Jeanet ontdekt dat er konijnenoren uit haar hoofd groeien en gaat wanhopig op zoek naar hulp. Iedereen negeert haar en haar twijfels worden groter...
111%
€10.557
out of €9.500
Project is closed.
65
sponsors

About the project

Director:

Camiel Schouwenaar

Producer:

Eric Smit

Category:

Short film

Language:

Dutch

Deadline:

24-05-2011

Supporters:

65 supporters

Ask the filmmaker a question
Het absurdistische verhaal 'Een heel lief konijn' ontroert op een blije manier. Een vrouw ontdekt dat ze konijnenoren krijgt en gaat twijfelen aan zichzelf, haar relatie en haar omgeving...
- Camiel Schouwenaar

Elke sponsor krijgt een vrolijk animatiefilmpje van de regisseur!

* Volg Lief konijn ook op Facebook *

Met jullie donaties komt deze film op het witte doek gemaakt door een ervaren crew. Maak een keuze uit onze leuke sponsormogelijkheden en krijg gratis première kaartjes of zelfs een gastrol in de film. Doe mee!

Toelichting regisseur Camiel Schouwenaar

Het absurdistische verhaal 'Een heel lief konijn' van Imme Dros ontroert op een blije manier. Een vrouw ontdekt dat ze konijnenoren krijgt en gaat twijfelen aan zichzelf, haar relatie en haar omgeving. Iedereen wil gezien worden, geliefd zijn en het gevoel hebben dat je nodig bent. Dit thema, dat Imme in een kinderboek heeft verwerkt, gebruiken wij als thema voor een “volwassen” film. De oren zijn een symbool voor de onzekerheid, die we allemaal af en toe kennen. Onze hoofdpersoon Jeanet wil niets fout doen en cijfert zichzelf volkomen weg, tot ze er konijnenoren van krijgt! Het wordt niet duidelijk of de oren er daadwerkelijk zijn of dat ze een verzinsel van Jeanet zijn. Hoe gaat ze hiermee om en kan ze dit veranderen?

Het acteren, de special make-up en de cameravoering maken het krijgen van de oren volkomen geloofwaardig. We creëren een wereld waarin de onzekerheid van Jeanette op tragikomische wijze wordt verbeeld. Als regisseur koos ik dit boek omdat er niets leuker is dan zoiets vreemds als het krijgen van oren, te vertellen op een manier die heel alledaags en geloofwaardig is. Met film kun je dat op een geweldige manier doen, denk bijvoorbeeld aan films als Being John Malkovich of The Truman Show, waarin onmogelijke dingen opeens heel gewoon lijken.

Synopsis Lief Konijn

Jeanet Klein (48 jaar) is een vrouw die het iedereen naar de zin maakt en altijd klaar staat voor anderen. Ze is getrouwd met Arnold (51 jaar) en zit gevangen in de sleur van haar bestaan, tot ze op een ochtend ontdekt dat er kleine konijnenoren uit haar hoofd groeien. Jeanet durft de straat niet meer op, mijdt iedereen en zoekt uiteindelijk hulp bij haar huisarts en psycholoog. Daar ontdekt ze dat niemand de konijnenoren ziet, behalve zij zelf. Zijn de oren er nou écht of niet? In de surrealistische film Lief Konijn zien we de twijfel van Jeanet groeien terwijl haar konijnenoren groter groeien. Dankzij deze vreemde metamorfose komt ze tot nieuwe inzichten.

 

Cast and crew

Regisseur - Camiel Schouwenaar

Camiel Schouwenaar is regisseur en scenarioschrijver met een voorliefde voor fantastische verhalen. Kenmerkend voor zijn werk is de humor en de kunst om de kijker te raken met eenvoudige verhalen.

Na zijn afstuderen aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie in 1992 begon hij als regisseur bij VPRO's Villa Achterwerk. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot eigenzinnig en autonoom filmmaker. Camiel regisseert en schrijft jeugddramaseries en animatieseries voor diverse omroepen en producenten. Het succes van de animatieserie Poppentje markeerde zijn talent als maker. De serie won onder zijn regie verschillende prijzen op internationale festivals, waaronder twee Cinekid Awards en de Prix de Jeunesse. Zijn tv-series zijn o.a. verkocht aan Japan, Zweden en Finland.

Link naar website: www.camielschouwenaar.nl

Scenarioschrijver - Maureen Versprille

Begonnen als actrice na een opleiding aan de theaterschool Kampen, verlegde Maureen haar werkterrein steeds meer naar dat van schrijver van scripts voor televisie, film en toneel. De succesvolle series Casa Poëtica 1 en 2 die ze vanaf 1994 voor de VPRO schreef waren daarvan een eerste product. Haar werk wordt gekenmerkt door het op een humoristische manier bloot leggen van onvolmaaktheden en kwetsbare kanten van mensen. Een goed voorbeeld daarvan is de NPS Kort! film De Grotten van Han van Vloten. Daarmee vestigde ze meteen haar naam als scenarioschrijver: de film won een Gouden Kalf en is vertoond op diverse buitenlandse filmfestivals.

Acteur - Dennis Rudge

Dennis Rudge gaat de rol van psychiater spelen. Hij is opgeleid aan de Amsterdamse Toneelschool en sinds 1990 werkzaam als freelance acteur voor film, tv en theater. Hij heeft bij diverse grote en kleine gezelschappen gespeeld en werkt voor Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Toneel.

Casting director - Gwen Maduro

Gwen Maduro gaat de acteurs voor Lief Konijn casten. Ze werkt voor castingbureau Oimundo die films als Oorlogswinter, Komt een Vrouw bij de Dokter, Het paard van Sinterklaas en Dunya en Desie hebben gecast.

Special make-up - Xander Forterie

Xander Forterie gaat de actrice voorzien van realistische konijnenoren. Hij is special make-up artist; dat is een gespecialiseerde grimeur die het uiterlijk van een acteur kan veranderen. Denk hierbij aan monsters, aliëns en andere fantasiewezens. Maar ook subtiele veranderingen zoals een grotere neus, een wond, ander haar of konijnenoren. Hij heeft aan vele producties gewerkt, waaronder Ushi & Dushi met Wendy van Dijk, de film Mindhunter met Val Kilmer, maskers voor het Nationaal Ballet tot de Phantom of the Opera. Voor de Lord of the Rings trilogie werkte hij twee jaar in Nieuw Zeeland en momenteel werkt hij in London aan Clash of the Titans 2 en aan de nieuwe Alien film van Ridley Scott.

Schrijfster - Imme Dros

Imme Dros (Texel 1936) heeft het verhaal 'Een heel lief konijn' geschreven waarop de film gebaseerd is. Het boek won in 1993 de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs. Imme Dros schrijft kinder- en jeugdboeken, toneelstukken en libretto's. Ze bewerkte Griekse klassieken en vertaalde o.a. De Odysseia en de Visioenen van Hadewijch. Voor haar hele oeuvre kreeg ze in 2003 de Theo Thijssenprijs. Imme Dros is getrouwd met Harrie Geelen die veel van haar boeken heeft geïllustreerd.

Klik hier voor de boeken van Imme Dros bij uitgeverij Querido.

Beoogd cameraman - Jeroen de Bruin

Jeroen de Bruin wordt de D.O.P. / cameraman van Lief Konijn. Hij heeft verschillende televisiefilms gedraaid, waaronder De fuik, Den Helder en Sekjoeritie. Hij is ook D.O.P. van vele commercials en de speelfilms Alles Stroomt en Dik Trom.

Geluidsman - Tom de Groot

Tom de Groot is geluidsman van Lief Konijn. Hij heeft meegewerkt aan de volgende tv-series en films: Waskracht, Meiden van de Wit, Cloaca, Vuurzee, Klokhuis, Alles is Liefde en Kikkerdril.

Comments

Updates

Geen updates gevonden.
0 0